Home
Downloads
Community
Submit
Marketplace

The Iso Zone

Are RGH chips re programmable?

Discuss the Xbox 360 here. General discussion, troublshooting, guides and more.

Are RGH chips re programmable?

Postby noizetank » Fri Apr 20, 2018 10:38 pm

Hi Guys

Just a quick question

Are the chip sets used to rgh an xbox 360 re usable, eg if the console dies can i re use the contents. I havea number of back up consoles for every one i own and have spare chips etc but if my xb ever died and i couldnt get a replacement part could i jst re use what i already have?

Thanks in advance
  • 0

User avatar
noizetank 2
 
Posts: 26
Joined: Wed Sep 24, 2014 6:06 pm
Reputation: 20

Re: Are RGH chips re programmable?

Postby scorpNZ » Fri Apr 20, 2018 10:59 pm

I would say yes they can be re-programmed they are a modchip after all.
Not sure if an rgh chip can be used on all consoles as there may be differences from one mobo type to another.That shouldn't be too hard to determine
  • 0

User avatar
scorpNZ 6
 
Posts: 764
Joined: Mon May 07, 2012 6:13 am
Reputation: 1934

Re: Are RGH chips re programmable?

Postby Maddglow05 » Fri Apr 20, 2018 11:35 pm

yes, you can use the modchip in another console no problem if thats what youre asking, its not like you are "marrying" the modchip to the xbox. You might have to reflash the modchip tho because of the timing files, every console is different.
  • 10

User avatar
Maddglow05 3
 
Posts: 81
Joined: Mon Jan 25, 2016 9:39 am
Location: Austria, Graz
Reputation: 155

Re: Are RGH chips re programmable?

Postby TheTechDoc » Sat Apr 21, 2018 7:03 am

The chip can be moved to any console that can support it, no need to reprogram anything in most cases unless your using an older chip that needs specific timing files for different machines , also if your using a CR4, don't program anything! They can't be nor need to be reprogrammed in any way,

The nand dumps you make from a console however are specific to that console, so if you have nand dumps from a machine and it dies, you can't just flash that to a new system, to mod the new system you need to dump the band that's on that system, every nand is unique to the one system, hence why backups are important.
  • 0

Spoiler:
2x xbox w/IND bios +1tb hdd/80gb hdd
1x ps2 slim w/fcmb 1x ps2 phat w/fhdb
1x ps1 chipped
gamecube w/sd launcher
psp 1000,go with cfw
2x dslite and dsphat w r4i/acekard2i
gameboy original/pocket/color/advance/sp/micro
2x wii w/softmod
snes
nes
n64
360 jasper RGH CR4 XL
360 slim RGH CR4 XL
PS Vita 3.60 with Henkaku
3DS 9.2.0 CFW Emunand RXtools/luma3ds
Sega dreamcast
Sega Saturn
Wiiu w/CFW 5.5.1
PS4 5.05 Jailbreak 1TB
User avatar
TheTechDoc 8
 
Posts: 1554
Joined: Fri Sep 26, 2014 5:57 am
Location: Australia
Custom Title: Put away those fiery biscuits!
Reputation: 4381

Re: Are RGH chips re programmable?

Postby cruzer » Wed May 16, 2018 7:48 pm

Falcon, Jasper, Trinity, and Coronas can use the rev c, d, matrix v1, v3, and the acev3
For the winchester up to mid 2013, i have only used an acev3
Timing files will need to be re-programmed, and some times a cap removal, or bridge will need to be made to the chip
  • 0

User avatar
cruzer 3
 
Posts: 80
Joined: Tue Jan 03, 2017 5:09 pm
Location: California
Custom Title: The Glitcher
Reputation: 95


Return to Xbox 360



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests



Home | Legal Notice | DMCA Policy | DMCA File Removal Center | Contact